Omnia theorie

De Omnia theorie.

Alleen door het samenzijn van elementen van materie met de materie loze elementen, bestaat het resultaat van het stoffelijke universum – het heelal – met leven en de samenleving.

Het samenzijn wordt gesymboliseerd door de cirkel.

Materie wordt gesymboliseerd met het atoom en de banen.

De orde of regelmatigheid is een materie loos element en wordt gesymboliseerd met het in Oude Egypte gebruikte Maa-at teken. Het is onafhankelijk en onveranderlijk het zijn de universele natuurwetten.

De tijd gesymboliseerd met een zandloper het is onafhankelijk en veranderlijk. Het kan door niets worden beïnvloed en het veranderen gaat gewoon door. Zonder de tijd is er geen verandering of beweging, geen leven en geen dood.

Inherentie gesymboliseerd met het Yin en Yang teken. Ze zijn van elkaar afhankelijk en onveranderlijk.
De vraag is niet: wat was eerder de kip of het ei? Maar het één bestaat omdat het ander bestaat. De cohesie bestaat omdat de adhesie bestaat. Een man bestaat omdat de vrouw bestaat.

Het product van het samenzijn van materie, orde, tijd en inherentie is het stoffelijke leven in het heelal. Alles is van elkaar afhankelijk en veranderlijk. De veelheid en verscheidenheid van levensvormen wordt gesymboliseerd door drie backslash. In het Oude Egypte betekende drie tekens veel of heel veel.

Iedereen wordt hierbij uitgedaagd andere combinaties te bedenken, elementen in te voegen of te vervangen en te beredeneren. Trek je eigen conclusie, succes!