Drijvende Stad

Een samenleving zonder regels is alleen mogelijk als alle mensen liefdesvol zijn en voor elkaar zorgen, dan zijn er geen criminelen, brutalen en wetten zijn dan niet nodig, maar waar is dat?

Vrijheid zonder regels is anarchie, elke sociale samenleving heeft een grondwet of basisregels die gehandhaafd wordt door een leider of gouvernement. Door verloop van tijd nemen de regels in aantal toe, en ze zijn niet voor iedereen zinvol. Groepen worden gevormd en er ontstaat een behoefte zich te bevrijden van hun gouvernement. Mogelijkheden zijn beperkt tot: de straat op te gaan met demonstraties,  een petitie maakt zelden het verschil, een eigen politieke partij op te richten, of uiteindelijk emigratie.

Echter alle staten zijn tegen verandering van hun gouvernement. De Democratie heeft vele taboes, en is niet de ideale vorm. Alternatieven als een drijvende stad zijn wereldwijd het onderwerp voor vele mensen met de bouw, maar vooral met verschillende vormen van gouvernementen.

Ignite video The Seasteading Institute (TSI) kan een belangrijke rol hebben in de creatie en experiment of testen van verschillende sociale organisaties en hun manier van regeren om te zien welke het beste is voor de menselijke ontwikkeling. Het doel van TSI is een nieuwe vorm van samenleving op een drijvende stad. Met verschillende samenlevingen kan iemand zelf kiezen waar zij willen zijn dat bij hun past, en kan bijdragen met zijn manier van leven.

IGNITE video klik hier.